Englishnederlands

Ander nieuws

crowdfunding documentaire Twee Rivieren

Ik ben een crowdfundingsactie gestart voor m’n film Twee Rivieren over theatermaker Erik Vos [91] en schrijfster Inez van Dullemen [bijna 95]. De film is af, de première is op 1 november in Theater aan het Spui in Den Haag (da’s op zich wel chique…) Helaas grijp ik naast de subsidie van het Filmfonds - daar was ik ver mee gekomen, maar ze stellen als harde voorwaarde dat ik een filmdistributeur heb. Die hebben we in deze coronatijd niet weten te strikken: filmdistributeurs staan op omvallen of ze zijn dat al, en zitten vooral te wachten op kaskrakers. Daarom zoek ik mijn heil nu in de crowdfunding (naast kleine subsidies die ik al wel kreeg).

Vandaag start ik dus een crowdfunding-actie voor mijn docu. Hoezo crowdfunding? De film is toch al klaar? Dat klopt. Het is een rijke film geworden maar met bescheiden budget gemaakt. Om de film te kunnen lanceren ontbreken op het budget nog enkele zaken: de rechten van de gebruikte muziek (pianomuziek van Joep Beving en een strijkkwartet van Beethoven). Verder: kosten van de première, dvd’s in een bescheiden oplage e.d.. Totaal €5000,- (En mocht dat bedrag overschreden dan is dat zeer welkom voor de bescheiden filmmaker… ) De muziek in de trailer, Bach-variaties door Erik zelf, kost niks. ;-)

De film is een liefdevol portret van deze twee iconen van de Nederlandse cultuur. Na een draaiperiode van 3,5 jaar is het een rijke film geworden van 90 minuten, met ontroerende momenten, over een betekenisvol kunstenaarsechtpaar dat tot op hoge leeftijd actief blijft, en zo goed en zo kwaad als het gaat een diepe betekenis geeft aan hun leven. Een film over toneel, over literatuur, over een lang leven in de kunsten, over ouder worden, over de naderende dood… en de troost die kunst dan kan bieden.

Bekijk de trailer en mijn pagina op Voordekunst hier: https://www.voordekunst.nl/projecten/11028-documentaire-twee-rivieren-1
En ken je wellicht andere mogelijke belangstellenden? Doorsturen mag! ;-)

NB vanwege de rare corona-tijden is het aantal plaatsen voor de première heel beperkt. Hopelijk zijn er binnenkort snel meer vertoningen, in de filmhuizen en op tv.

Heel veel dank en hartelijke groet, rob niemantsverdriet

 
Vasten Wandel Kuren

kuren vasten wandelen De vastenwandelkuren worden georganiseerd door ‘'KOLIBRIE'‘, dit is een centrum voor holistische geneeswijzen.

Vasten wandel kurenHet allerbelangrijkste is dat ik een zeer ruime ervaring heb in het vasten, (vanaf 1985) zowel persoonlijk als in het begeleiden van groepen. Ik kan dus zeggen, dat jullie een zeer ervaren en deskundige begeleiding gedurende de kuur hebben. Daarnaast heb ik altijd ervaren en zeer enthousiaste assistentes. Samen zorgen wij ervoor dat we jullie met raad en daad de hele week bijstaan en er alles aan zullen doen om de week zo fijn mogelijk te laten zijn, met ook erg veel genieten.
Silaska Paalman

Zie www.kolibrievasten.nl of mail sibmpaalman@gmail.com

 
Sacha retreat center ‘Trimurti’

Naropa heeft een prachtig centrum geopend in een beschermd natuurgebied in Tsjechië.
De omgeving is prachtig en vooral stil. De lucht is zuiver en de tijd staat stil.
Op loopafstand is een zwemmeer. Dit voormalige hotel zijn we momenteel aan het renoveren.
Naropa heeft zojuist een eerste stilteretraite gehouden en zal hier veelvuldig stilte en satsang retraites geven. Inmiddels zijn de winterweken volgeboekt maar je kunt je aanmelden voor andere programma’s. In maart geeft Naropa satsang over Lau Tzu en organiseert een 10-daagse stilte retraite begin juni. Tijdens de zomer geeft Naropa 5 weken satsang. Het is ook mogelijk dit centrum af te huren voor groepen. In de winter is er plek voor 70 mensen en in de zomer voor 120. Het huis en de satsang hal liggen in het bos. We hebben 20 zomerhuisjes en kampeerplaatsen. Je kunt hier ook komen voor individuele retraites.
Voor meer info en boekingen: www.trimurti.cz en www.naropa.eu
Adres Sacha retreat center Trimurti, Lisek 11, 59 301 Tsjechie
Tel: 00420734225558

Tekeningen gemaakt tijdens satsang door Inge Burgers
Liefde Houdt van Iedereen - video Mooji

Deze Liefde Houdt van Iedereen is een prachtige video waarin Mooji een universeel gebed van liefde en vrede aanbiedt aan alle mensen van over de hele wereld.

Deze video kwam tot stand na het zien van de Pujas voor vrede, een wereldwijd samenkomen rondom een heilig vuur op oudejaarsavond in gebed en meditatie. Hoewel het een tijdloze boodschap is voor vrede op aarde en liefde voor elkaar. Het heeft al zoveel mensen overal op de wereld geraakt dat we het gevoel hadden het te delen met iedereen die nog niet de gelegenheid heeft gehad om het te bekijken.

‘’Deze liefde houdt van iedereen. Het maakt geen onderscheid.
Die liefde brengt grote verandering teweeg in mensen
en daarmee ontstaat grote verandering in de wereld.’’
~ Mooji

Deze video kan bekeken worden op YouTube en Mooji.tv.

Meer informatie over Pujas en vrede vind je hier: www.pujasforpeace.org

Gangaji en Eli videosatsangs

Gangaji en Eli Regelmatig worden er in Amsterdam videosatsang avonden gehouden
Voor info en opgave: website 020-6645525 of

SUPPORTGROEP
Ook worden er supportgroep middagen gehouden voor mensen die al eens Gangaji en/of Eli hebben ontmoet.
Ook belangstellenden zijn van harte welkom.
Informatie en opgave:
bij Angela Löffelman020-6645525 of
bij Wim van Haaren 06-26378714

Video satsang met Gangaji and Eli in Almelo

Elke laatste dinsdag van de maand: 19.45 uur tot 21.30 uur.
Opgave van tevoren wordt op prijs gesteld: A. Kamphuis, Vissedijk 32, 7602 CR Almelo.
Tel. nr 0546-867594.

welcome.jpg