Englishnederlands

Advaita boeken

'Valse noten' - Hans Laurentius

Valse noten - Hans Laurentius

Doorheen alle, soms veeleisende, levensbewegingen zijn Kasia en ik er afgelopen weekend echt toe gekomen werk te maken van de enorme hoeveelheid Valse noten die ik de afgelopen jaren produceerde. Dus: Boek 1 is klaar! De omslag is gemaakt – en weer keigaaf, de innerlijke lay-out bewerkt, de proefdruk is goed bevonden, de laatste correctieronde is gebeurd, en dus kunnen we wederom een boek aanbieden!

Oké. Even praktisch:
In eerste instantie zal m’n nieuwe publicatie enkel verkrijgbaar zijn via mijn BNB-pagina én natuurlijk tijdens satsangs en sessies. Nu is dus de paperback verschenen, na enige tijd zullen we natuurlijk ook de moeite ook nemen er een ebook van te maken… 
Het boek beslaat 260 pagina’s en kost € 23,95 (net zoals Aan de leiband – lees die bij grote voorkeur eerst!) en bevat bijna 700 tekstjes & teksten.

bestel

Het boek bestaat uit korte notities (soms van slechts één zin), kleine dialoogjes, aforismen en essays, en deze staan vol valse humor, serieuze ironie, liefdevolle schuring, positieve argwaan, hoopvol pessimisme, ongekende kennis, vriendelijk vileine vragen, multidimensionale uitnodigingen tot anders kijken en frisse, wrange of wellicht oneigentijdse vormen van inzicht, perspectief en ervaring. Het boek is er voor u – en ik hoop dat het u verrijken en herijken mag. En dat het u mag laten lachen – om uzelf bijvoorbeeld, uw opvattingen, uw medemensen, om mijn dwaasheid of m’n neiging tot het diverse malen aankaarten van een bepaald thema, of wat dan ook natuurlijk, da’s ook prima. 
LEVEN, laten we vooral leven…

'Wonderlijk vrij' - Rosemarijn Roes

Via deze link kun je bij uitgeverij Samsara de trailer bekijken en het boek bestellen:  https://www.samsarabooks.com/boeken/wonderlijk-vrij/

Wonderlijk vrij

Wonderlijk vrij

Niets maakt uit.
Het maakt niet uit wat je zegt of doet.
Geen goed of fout. 
Alles is leeg en het is vol, tegelijkertijd.
Dat is het leuke van dit boek.
Het is even makkelijk als onbegrijpelijk.

Dat wat gebeurt, dat wat je doet, hoe je het doet, dat is het.
Er is niet iemand die het doet, het gebeurt gewoon, vanzelf. Schijnbaar.
Maar dat lijkt niet de waarheid.
Er is vaak zo'n diepgeworteld idee dat jij er bent, en anders moet zijn. 
Dat er een wereld is die anders moet zijn.
Dat jij iets kan doen.
Zo is er altijd een weg naar iets anders toe.

Dit is het. Alles is al compleet.
Geen ontsnappen, voor niemand.
Dit is vrijheid.

Een groot deel van het (schijnbare) leven van Rosemarijn Roes (1954) stond in het teken van persoonlijke groei en intuïtieve ontwikkeling. Maar ergens wist ze dat ‘werken aan jezelf’ niet het antwoord was.
Toen ontmoette ze Tony Parsons. Zijn boodschap resoneerde, al duurde het nog vele jaren voordat het ‘ik’ er op een dag niet meer was. Rosemarijn woont met haar man in Amsterdam. Ze geeft bijeenkomsten over non-dualiteit in binnen- en buitenland

White Fire - Mooji

White Fire - Mooji

We zijn ontzettend blij te melden dat de Tweede Editie van White Fire nu beschikbaar is!

White Fire is een verzameling van bijna 800 uitspraken die de essentiële spirituele leringen van Mooji bevat. Deze tweede editie is, hoewel gebaseerd op het origineel (2014), echt op zich zelf een nieuw boek. Mooji heeft ieder citaat met zijn liefdevolle aandacht herzien – en de leringen onvermoeibaar en doortastend naar een hoger niveau gebracht.

Door dit hele proces heen en in de vermaarde frisse en spontane stijl van Mooji bleven nieuwe krachtige leringen opkomen. Die zijn hierin opgenomen, evenals een reeks op zichzelf staande leringen voor Zelfrealisatie. Je zult ook door het hele boek heen veel nieuwe foto’s vinden en penseeltekeningen van Mooji.

White Fire is betekenisvol voor zoekers overal ter wereld. Wanneer volledig tot zich genomen, onthullen deze iemands ware natuur als puur en tijdloos Zijn, onaangetast door de beperkingen en het lijden van het persoonlijke ego. Het zal ongetwijfeld ieders ontwaken tot het onvergankelijke Zelf dienen, de naar buiten toe gerichte mind terugtrekkend naar zijn oorsprong op de meest eenvoudige, directe en krachtige manier.

Je kunt de White Fire - Second edition hier vinden  

Love,

Mooji Team

Sleutel tot de Upanishads – Manon van Dijk-Hullegie

Sleutel tot de UpanishadsHet boek ‘Sleutel tot de Upanishads’ is een introductie tot de Upanishads, de belangrijkste spirituele teksten uit de Vedische cultuur. Ze geven ons antwoord op de grote levensvragen: wat is geluk en hoe bereik ik het? Wie of wat ben ik? Wat is de wereld en waaruit is zij ontstaan? Aan de hand van een selectie prachtige mantra’s laat dit boekje zien hoe de duizenden jaren oude onderwijstraditie nog altijd de sleutel is tot deze kennis.

De Upanishads onthullen de onbegrensde, onveranderlijke werkelijkheid ‘waaruit alle wezens zijn geboren, waarin zij leven en waarheen zij terugkeren’. Ze ontvouwen hoe het onbegrensde bewustzijn de werkelijkheid van zowel onszelf als de wereld is. In de ontdekking van dit feit zien we hoe we volledig acceptabel zijn, vrij van elk gebrek, de bron van geluk.

Dit boekje geeft een eerste indruk van dit onderwijs en van de traditie waarin deze kennis tot op de dag van vandaag wordt onderwezen, in India en daarbuiten. De Upanishads zijn aanvankelijk duizenden jaren mondeling van generatie op generatie overgedragen en uiteindelijk opgeschreven. Nu staan ze vooral bekend als oude, geheimzinnige Sanskrietgeschriften, maar daarmee doen we ze tekort. In handen van een traditionele leraar vormen ze een effectief kennismiddel.

Meer info: www.viveki.nl/over-het-boek-sleutel-tot-de-upanishads
Of bestel direct via Uitgeverij Viveki: www.viveki.nl/product/boek-sleutel-tot-de-upanishads
Of op Bol.com: www.bol.com/nl/p/sleutel-tot-de-upanishads/9200000127054223

Aan de leiband, of je eigen pad? - Hans Laurentius

AAN DE LEIBAND, OF JE EIGEN PADFilosofische fragmenten over werkelijke individualiteit, Friedrich Nietzsche en andere zaken

Dit is een boek voor de enkeling. Of voor degene die enkeling kan of wenst te zijn. Het is dus geen boek voor de "veel-ling', de groepsmens, de massamens. Dus zal ik er wederom in slagen de verkoop van mijn werk laag te houden (grijns). Enkelingen of enkelingen in spé zijn immers lastiger te vinden en bereiken dan veel-lingen. Die zijn immers overal waar te nemen. Die beperkte verkoop of dat beperkte bereik is echter een "prijs' die ik graag betaal. Met meer water bij de wijn plus wat toegevoegde, verantwoorde zoetstoffen zou ik de oplage waarschijnlijk kunnen vergroten, maar zodoende zou ik wel een deel van mijn "ziel' verkopen. En de kans dat ik dat doe, is nihil. Maar als dit boek jou weet te vinden en je stimuleert of vitaliseert, is mijn vreugde des te groter.
Waarom dit boek, zo snel na 'Een handvol scherven'? Nou, vanaf begin 2016 dienden zich in toenemende mate boeken bij me aan betreffende filosofie, psychologie, geschiedenis en maatschappij kritiek. En aangezien lezen en schrijven bij mij vaak samengaan én het plezierig is om te delen, is dit boek ontstaan. Zie www.hanslaurentius.nl voor meer info.

Vrijheid - Andreas Müller

Vrijheid - MúllerOver het leven en sterven van een hersenschim.

De verrassing is: in de dood sterft helemaal niets. Hoe dramatisch de dood ook kan lijken vanuit het standpunt van de schijnbaar levende, zo onbeduidend is hij als het gebeurt. Het is niets. Er is namelijk net zo min iemand die leeft, als iemand die sterft. Het complete drama van degene die leeft om zich door het leven heen te vechten, om eindelijk te ontdekken, eindelijk aan te komen, eindelijk te slagen - niets anders dan een droom. Opgelost. Ofwel luid en schel, of zacht en stil - wat blijft, is dat, wat alles is. Wat blijft, is het onbekende. Wat blijft is Zelf, dat onkenbaar is.

"Bevrijding, zoals die hier ter sprake komt, is je dood - de dood van de ervaring 'iemand' te zijn. Het lijkt op de laatste uitademing; het is altijd ontspannen.
Tot op dat moment kan het van alles zijn: strijd, overgave, acceptatie, afwisseling daar tussen, verdringing. Zelfs bij de laatste inademing veronderstelt het schijnbare ik nog de laatste uitademing te zullen overleven en daardoor naar het volgende moment te worden geleid. Maar dat is niet zo, er leeft namelijk niemand. In de uitademing lost degene die tot dat moment overleefde op, ook al is het geen werkelijke dood. Hij lost op in de klaarblijkelijke helderheid van zijn verslaving aan illusie. Er was niemand in leven, en plotseling kan er ook niemand sterven. 'Ik ben' is een fantasie. Dat er iets kan sterven, hoort bij deze ervaring. Wat blijft, is dat wat is: schijnbaar bewustzijn zonder iemand die bewust is. Schijnbaar leven, zonder iemand die ervaart.
Wat blijft is dat wat is, onkenbaar, niet uit te leggen en te onderzoeken, niet in beweging, noch stilstaand, niet hier noch daar, niet iets, noch niets. Wat blijft is niet-iets."

Meer info: www.thetimelesswonder.com/books/?lang=en
Direct bestellen: www.bol.com/nl/f/vrijheid/9200000103755892/

Golf en oceaan - Jan Kersschot

Jan Kersschot De schijnbare reis om innerlijke vrede te vinden in een betere toekomst is een typisch kenmerk van de spirituele zoeker. We hebben allemaal op een bepaald moment de vraag gesteld: "Wie ben ik?" En "Waarom ben ik hier?". Dergelijke vragen veronderstellen het bestaan van een ‘ik’ die op zoektocht moet vertrekken met als doel een hoger niveau te ervaren. Waar deze gedachten vandaan komen en hoe deze onze denkpatronen beïnvloeden, is de essentie van dit boek van Jan Kersschot.
Wat hier en nu is, is "grenzeloze energie", "eindeloos licht", "ongebroken uniciteit".
Dit korte boek is verrassend levendig, wijzend naar het onderliggende wonder van “gewoon Zijn”. Het Zijn is oneindig en allesomvattend, en de lezer wordt gewezen op de altijd aanwezige werkelijkheid van Eenheid. Jan schrijft bondig en duidelijk, waardoor het voor de hand liggende kan schitteren.

Christina en Graham Todd, april 2019

 
Een handvol scherven - oftewel wat je niet horen wil - Hans Laurentius

Een handvol scherven - Hans Laurentiusis nu verkrijgbaar in papeback en Ebook versie

Net als in Rozengeur & prikkeldraad en Olie op het vuur bevat Een handvol scherven allerlei langere en kortere stukken m.b.t. spiritueel ontwaken, volwassenheid & onvolwassenheid en ‘zijn’ in het algemeen. Sommige teksten zijn kort, andere langer, sommige ironisch (let op), andere serieuzer. Nou ja, de met mij bekende lezer/bezoeker/kijker weet wel ongeveer hoe de winden zoal waaien dunkt me. Ik hoop dat er het een aantal scherven bij zitten die zinvol voor je zijn, of verhelderend, verrassend, grappig, of misschien gewoon lekker irritant. Anyway, ik bied je bij deze dus Een handvol scherven aan om illusies mee door te prikken, je aan te snijden opdat je oplet, of die je wellicht gewoon geluk brengen.

Op de achterflap: “Heb je geen gevoel voor humor, geloof je in geloven, ben je aanhanger van een stroming, zoek je bevestiging, schouderklopjes, troost, waardering, of wellicht persoonlijke groei? Denk je op de goede weg, of al aardig gevorderd te zijn op het spirituele pad? Koop dan dit boek zeker! Maar lees het niet! En koop vervolgens ook nog een boek dat wel geschreven is om je in de droom te houden. Dan heb ik mijn pleziertjes en jij precies wat je hebben wil: het idee van op weg zijn, terwijl je stilstaat.”

Klik hier naar de Bol sectie met de boeken en E-books van Hans Laurentius

Nisargadatta - Ramana Maharshi - Ramesh Balsekar

Nisargadatta ww.samsarabooks.com/maharaj-nisargadatta
Ramana Maharshi www.samsarabooks.com/maharshi-ramana
Ramesh Balsekar www.samsarabooks.com/balsekar-ramesh-s

Philip Renard

Non-dualisme - Philip Renard

Non-dualisme - Philip RenardIn Non-dualisme wordt helder uiteengezet dat directe bevrijdingswegen zoals Zen Boeddhisme, Advaita Vedanta en Dzogchen weliswaar in verwoording en nadruk verschillen, maar uiteindelijk naar dezelfde non-dualiteit of ‘niet-twee’-heid verwijzen – in de kern is er geen verschil. Door te putten uit de verschillende stromingen, die elkaar aanvullen en corrigeren, wordt in dit boek de essentie van al deze tradities blootgelegd, datgene wat je tezamen ‘de Grote Traditie’ kunt noemen, oftewel ‘Universeel Non-dualisme’.

Het gaat in deze essentie om iets dat, omdat je het zelf bent, zó direct is dat er geen weg naartoe is. Het kan uitsluitend direct herkend worden. Dit directe herkennen of beseffen is het wezenlijke element in het non-dualisme. Het is een niet-intellectueel iets, een onmiddellijk besef dat bewustzijn op zich altijd al vrij is.

De term ‘weg’ in ‘bevrijdingsweg’ slaat dus niet op de herkenning zelf – die is onmiddellijk. Er is sprake van ‘weg’ omdat de herkenning nog gestabiliseerd dient te worden, voordat we kunnen spreken van een realisatie of verwezenlijking ervan.

In het boek wordt dit stabiliseren in verband gebracht met ware volwassenheid, omdat het ook na de herkenning van je ware natuur mogelijk blijkt om vast te blijven zitten in kinderlijke, egoïstische gewenningspatronen. De herkenning zelf heeft namelijk niets met persoonlijke eigenschappen of patronen te maken – bewustzijn is altijd al vrij. Je wordt in dit boek uitgenodigd deze vrijheid ook te laten doordringen in de onvolwassen gebleven gebieden, zodat zich vanuit het zicht op je ware natuur een rijping mag voltrekken, een rijping naar authenticiteit.

De integratie van het oorspronkelijk oosterse non-dualisme is in het Westen nog in een pionierfase. Aan de geschiedenis van de ontvangst ervan in het Westen wordt in het boek uitgebreid aandacht besteed.

‘Ik’ is een deur - Philip Renard

‘Ik’ is een deur  - Philip RenardHet boek ‘Ik’ is een deur verschaft een blik op de essentie van de Advaita Vedanta, waarin alles draait om de huidige realisatie van vrijheid. Het geeft een beschrijving van het fenomeen dat de term ‘ik’ ook gebruikt kan worden om het hogere niveau van werkelijkheid mee aan te duiden, het niveau dat vooraf- en voorbijgaat aan de persoon, en dat nooit onvrij geweest is. De hulp die hierin is gelegen bestaat eruit dat er op gewezen wordt dat het gevoel ‘ik’, dat zo vanzelfsprekend lijkt te behoren bij een persoon, in feite dieper is dan die tijdelijk optredende persoon, en dat dit gevoel ‘ik’ onafgebroken aanwezig is, ook nu al. Er hoeft niet eerst iets verwijderd of uitgesloten te worden om contact te kunnen maken met het Echte dat je bent.

Dit thema, van het echte ‘ik’ dat dankzij zijn constante aanwezigheid een ingang tot vrijheid is, wordt tot leven gebracht aan de hand van tekstfragmenten en uitspraken van de drie grote twintigste-eeuwse Advaita leraren Ramana Maharshi, Atmananda en Nisargadatta Maharaj. Hoewel deze leraren behoren tot de traditie van de Advaita Vedanta, zijn zij eigenlijk te beschouwen als de ‘terugbrengers’ van het oergegeven van universeel non-dualisme, dat geen religieuze of etnische beperkingen erkent. Deze drie leraren kunnen beschouwd worden als ‘de Grote Drie’ van de twintigste-eeuwse Advaita. Zij hebben de Advaita teruggebracht tot de essentie: onmiddellijke herkenning van je wezenlijke natuur. Het ware non-dualisme is niet een weg van kennis of filosofie, maar een ‘wegloze’ bevrijdingsweg, een uitnodiging om nergens naar toe te gaan.

In 2017 is het boek in Engelse vertaling (‘I’ is a Door) gepubliceerd door Zen Publications in Mumbai.

Te bestellen op www.inzichtboeken.nl

Het Boek van Besef - Philip Renard

 Het Boek van Besef - Philip RenardBesef is een gewoon woord. Het is heel gangbaar, niets speciaals. Toch blijkt het woord een unieke kwaliteit te hebben, namelijk als meest precieze aanduiding voor onmiddellijke herkenning, een inzicht zonder denkproces of redenering. Er lijkt wel geen ander woord te bestaan dat zo goed passend is om deze onmiddellijke herkenning aan te duiden als het woord ‘besef’, zeker als het gaat om het herkennen van wie je werkelijk bent.

Besef van je ware natuur is eigenlijk niet meer een besef van iets, maar Besef op zich. In dit Besef herken je dat jij de onveranderlijke Werkelijkheid bent, ook al rijzen misschien straks nog projecties en andere schijnbare werkelijkheden op. Besef schenkt je de zegen van vrijheid.

Het Boek van Besef bestaat uit korte teksten die zo direct mogelijk uitnodigen tot het herkennen van het werkelijke dat je bent.

Ieder hoofdstuk kan als begin worden beschouwd, overal kun je het boek binnengaan, omdat de volgorde erin niet op logica is gebaseerd, maar ophuidige leegte die nu pas wordt ingevuld.

Hoewel woorden op zich uiteraard nooit een uiteindelijke bevrijding kunnen bieden, kan het toch zijn dat je al lezend, dwars door de woorden heen tot besef van je ware natuur komt, waardoor je ziet dat vrijheid al constant het geval is.

Dit is pure vreugde.

Te bestellen op www.uitgeverij-juwelenschip.nl

Jan Kersschot

Eén zijn Eén Zijn Thuiskomen bij je Zelf Één zijn maakt gebruik van woorden om je te leiden voorbij de woorden. Wijzend naar de directe beschikbaarheid van Bevrijding, is dit een uitnodiging om Thuis te komen bij je grenzeloze Zelf. Wanneer je wakker wordt uit jouw dagdroom, wordt de innerlijke stem stil en alles wat er dan over blijft is Bewustzijn dat van zichzelf bewust is. Het feit dat je deze woorden kan lezen betekent dat je bewust bent. Dit bewustzijn is de essentie van jouw bestaan. En het bewustzijn als dusdanig herkennen is de sleutel om al jouw geloofssystemen te ontmaskeren. Wanneer al jouw verwachtingspatronen in twijfel worden getrokken, zal je merken dat jij zoals je nu bent precies bent zoals je moet zijn. In tegenstelling met wat sommige religies suggereren, is er niets mis met jou. Nu, op dit moment, ben jij al een unieke expressie van het Oneindige. Als je dat ziet, kan dit inzicht je misschien bevrijden van het juk van de religieuze tradities. En dit boek nodigt je uit om dit heel concreet te onderzoeken. Misschien ben je nooit zo dicht bij je ware Natuur geweest. En toch is het allemaal heel gewoon. Want als het Oneindige zonder grenzen is, moet Het overal aanwezig zijn. De Eenheid is er al. Met als logisch gevolg dat je nergens naartoe kan gaan om Het te vinden. Je kan Het niet projecteren in een of andere ideale toestand in een imaginaire toekomst. Met andere woorden, er is niets dat bereikt moet worden. Wanneer je dat door hebt, kan dat het einde betekenen van jouw spirituele zoeken. En dan valt er niets meer te vertellen. JAN KERSSCHOT is geboren in 1960, woonachtig in België en werkzaam als arts. Van hem verscheen ook Het is zoals Het is, gesprekken over Eén Zijn. De auteur geeft regelmatig lezingen in binnen- en buitenland.
Eén Zijn bol.com Ankh Hermes Kindle

Het is zoals het is Het is zoals Het is Gesprekken over Eén Zijn met Eckhart Tolle, Tony Parsons, Wayne Liquorman, U.G. Krishnamurti, Chuck Hillig, Douglas Harding, Mira Pagal, Mike McCloskey en anderen Woorden en ervaringen zijn nuttige richtingwijzers, maar de ware spirituele spiegel is Zijn. Dit Zijn is altijd en overal beschikbaar, maar je bent zo gefascineerd door de beelden van jouw levensverhaal dat je het Licht in de beelden niet herkent. ‘Het’ is te dichtbij om het te zien of te voelen. Tegelijkertijd is Het overal en daarom ook onmogelijk om te omvatten of te begrijpen. In toegankelijke taal legt de auteur uit hoe je vastzitt in je eigen geloofssystemen, tot je ziet dat je je ware natuur nooit bent kwijtgeraakt. Als je op zoek bent naar het Universele, moet dat overal zijn, niet alleen in het heilige of in het spirituele. Nu op dit moment, zoals je nu bent, ben je al een volwaardige expressie van het Zijn. Eenvoudigweg omdat je het bent. Als je dit begrepen hebt, wordt het duidelijk dat je ware natuur reeds voor honderd procent voorhanden is. Al jouw pogingen om Verlichting te bereiken bevestigen alleen maar jouw gevoel van afgescheidenheid – terwijl het Ene al voorhanden is. Het is zoals Het is doet verslag van een aantal boeiende gesprekken met verschillende spirituele leraren. Ieder gesprek kan voor de lezer een bron van herkenning zijn. Sommige passages zijn uitdagend, sommige ideeën zullen weerstand oproepen, andere zullen bevestigen wat je als kind al wist. JAN KERSSCHOT is geboren in 1960, woonachtig in België en werkzaam als arts. Van hem verscheen eerder Eén Zijn,thuiskomen bij jezelf. De auteur geeft regelmatig lezingen in binnen- en buitenland.
Het is zoals het is bol.com Ankh Hermes Kindle

Nederlands spiritueel zwaargewicht treedt naar buiten met eerste boek.

OntwaakPrajnaparamita is een spirituele gids voor wie vrij, licht en sprankelend wil leven. Na twintig jaar haar wijsheid wereldwijd in inspirerende bijeenkomsten gedeeld te hebben, is nu haar eerste boek voor een breed Nederlands publiek verschenen. ONTWAAK bevat indringende gesprekken over vragen als: wat is werkelijk geluk, wat is vrijheid, wie ben ik eigenlijk?

Je hoeft niets los te laten. Zie dat je nergens aan vast zit.
Vurig, radicaal en vol mededogen zijn de wijze woorden in ONTWAAK. Ze reflecteren de verschillende tradities die Prajnaparamita als leraar in zich verenigt: het radicale non-dualisme van Nisargadatta en Alexander Smit, de vurige en mystieke Sacha-traditie van Hans Raj Maharajji en ShantiMayi, en de aandacht voor compassie vanuit Boeddhistische tradities. ONTWAAK is een indrukwekkend boek voor iedereen die verlangt naar innerlijke bevrijding. De expressie van Prajnaparamita is universeel, zonder dogma’s of geloofsovertuigingen, met een openheid naar alle religies en denkbeelden. Prajnaparamita moedigt aan tot natuurlijk, vrij en licht leven, verlost van ballast.

Wat wil je? Wat wil je werkelijk?
Moeder van twee kinderen én spiritueel leraar: Prajnaparamita’s leven zelf laat zien dat ware vrijheid voor iedereen toegankelijk is. Op zoek naar onvoorwaardelijk geluk zocht ze antwoorden in psychologie, religie en filosofie, totdat ze haar eerste spirituele leraar ontmoette. Jarenlang combineerde ze de zorg voor haar kinderen met onderricht van verschillende leraren, op weg naar bevrijding. Twintig jaar geleden kreeg Prajnaparamita hetgeen perfectie van wijsheid betekent - van haar leraren de opdracht om een licht in de wereld te zijn voor andere zoekers. Sindsdien stelt ze haar leven beschikbaar om ieder die naar bevrijding verlangt te inspireren. Honderden mensen ontmoeten haar tijdens bijeenkomsten in Nederland en in Frankrijk. In Frankrijk heeft zij een retraitecentrum en organiseert ze wekelijkse retraites waar naast het spiritueel onderricht en meditatie ook aandacht is voor ‘natuurlijk leven’. Hierbij spelen bijvoorbeeld perma-cultuur, (h)eerlijk eten, yoga, kunst en muziek een belangrijke rol.

Ontmoetingen van hart tot hart
Speciaal ter ere van de publicatie van ONTWAAK is Prajnaparamita in 2017 op verschillende plekken in Nederland te ontmoeten. Boekwinkels, spirituele centra en yoga studio’s die affiniteit hebben met het boek, organiseren gesprekken met Prajnaparamita over liefde, vrede, waarheid en vrijheid. Voor ieder die zich wil bevrijden van het juk van stress, zorgen, eenzaamheid of angst.

ONTWAAK | Prajnaparamita |168 pagina’s | Paperback | € 24,95 | Dharma Chakra Publications | ISBN 978-90-825842-0-2 | te bestellen via het Centraal Boekhuis

Olie op het vuur - Hans Laurentius

Olie op het vuurDit boek is voor iedereen.
Die meer wil weten over spiritueel ontwaken. Over verwarring, identificatie en verandering. Met handreikingen, inzichten en observaties. Over wat er kan gebeuren en hoe ermee om te gaan. Het proces, het begin en het ‘er-zijn’. Over schijn-ontwaken, aannames ontmantelen, de goede vragen stellen en de juiste state of mind. Over acceptatie, overgave en helderheid, de spirituele krijger en de doorsnee mens. En over god, bewustzijn, onderzoek en meer.
Praktisch, beschouwend en to the point.
De essentie en de basics zijn beschikbaar in De vreugde van verlichting
Hoe bewust in-en uit te zoomen en doorvoelen staat in EHBO
Over misvattingen en zelfonderzoek gaat Rozengeur & Prikkeldraad
En dus, is het nu tijd voor:
Olie op het vuur – notities omtrent spiritueel ontwaken
Het boek is overigens via Brave New Books verschenen, en dus in paperback en e-book versie beschikbaar via Bol.com .
De papieren versie is tijdens satsang en sessies natuurlijk ook te koop. Paperback 164 pagina's - € 20,00 (dus gratis verzending!) - ebook €12,98.

Nieuwe DVD's - Alexander Smit

NIEUWE DVD ALEXANDER SMIT EN DUBBEL DVD!
Alexander Smit (1948 – 1998) is - zelfs tot op heden - Nederlands meest bekende spirituele leraar. Vanaf 1978 gaf hij vele bijeenkomsten over Advaita Vedanta. Met vreugde bieden we u het laatste nog overgebleven filmmateriaal aan, waarop Alexander te zien is!
"Op U komt het aan" is een niet eerder uitgebrachte compilatie van een weekend in 1992.
De Dubbel DVD bevat tevens "Bevrijding is altijd Onmiddellijk" - de eerder uitgebrachte ruwe VHS opname van een week in 1994, die destijds tussen Alexander's videobanden is teruggevonden.
Beide films bevatten muziek door Alexander zelf gespeeld, deels uit eigen archief!

OP U KOMT HET AANOP U KOMT HET AAN
Lengte: 58 minuten.
Eind 1992 stopte Alexander Smit een jaar met het geven van Satsangs. Een van de laatste bijeenkomsten, liet hij opnemen door een cameraploeg. Na zijn overlijden in 1998 hebben zijn leerlingen uit dit materiaal een prachtige compilatie gemonteerd. Omdat het 'ruwe' VHS materiaal enkele jaren daarna, door onvoorziene omstandigheden op het internet verscheen, heeft de Advaita Foundation destijds niets met de professioneel gemonteerde mastertape gedaan.
We zijn heel blij dat we deze compilatie nu eindelijk voor een ieder beschikbaar hebben kunnen maken. En het kijken van deze film is een unieke gelegenheid Alexander mee te maken. De DVD heeft de beste beeldkwaliteit van wat er aan filmmateriaal van Alexander bewaard is gebleven.

Op U komt het aan - € 16,95 (€ 19,95 incl. verzending)

BEVRIJDING IS ALTIJD ONMIDDELLIJKBEVRIJDING IS ALTIJD ONMIDDELLIJK
Lengte: 62 minuten.
Tien jaar na het overlijden van Alexander Smit werd dit unieke beeldmateriaal in de openbaarheid gebracht. Het is een ongemonteerde opname van een bijeenkomst uit één van de weken in 1994 die wonder boven wonder bewaard is gebleven. Alexander vertelt onder andere over zijn tijd bij zijn leermeester Sri Nisargadatta Maharaj. Hij wijst er op dat Zelfrealisatie met spirituele ervaringen niets van doen heeft. Ook is er een geleide meditatie waarin hij de vijf Advaitische feiten omschrijft; in wezen de basiskennis van de Advaita Vedanta. Er is weinig visueels van Alexander bewaard gebleven, en dit materiaal laat precies zien hoe hij was!

Dubbel DVD: Op U komt het aan & Bevrijding is altijd Onmiddellijk - € 26,95
(€ 29,95 incl. verzending)

BESTELLEN

In Nederland zijn de DVD's te verkrijgen door het bedrag voor de betreffende DVD over te maken aan: Moksha Media, Bilthoven, banknummer: NL68INGB0004887499.
Graag met vermelding van de titel of titels.
Stuur vervolgens een mailtje met je adresgegevens naar: infomokshamedia@gmail.com, dan worden de DVD's opgestuurd gelijk nadat het bedrag is ontvangen. Indien je de DVD('s) zelf wilt komen ophalen, dan kan dat ook. In dat geval maak je het bedrag zonder verzendkosten over en ligt de DVD voor je klaar op Pimpelmeeslaan 1, 3722CS Bilthoven.
Stuur dan even een berichtje of we thuis zijn.

Mensen die in het buitenland wonen, en mensen die meer dan 2 DVD's tegelijk willen bestellen (bijvoorbeeld boekwinkels of bibliotheken) worden verzocht eerst een mail te sturen. Voor boekhandels zijn aparte tarieven.

www.mokshamedia.nl
infomokshamedia@gmail.com

Rozengeur & Prikkeldraad - Hans Laurentius

Op 15 juli zal ‘Rozengeur & Prikkeldraad’ verschijnen bij Samsara!

R&P_omslag_339x221Het boek bevat een hoop scherven om illusies door te prikken of op zijn minst in beeld te krijgen. Er wordt zoals ik vaker heb gezegd tamelijk veel onzin verteld en geloofd over bevrijding, verlichting, mens-zijn en dergelijke, en dus wil ik er graag een aantal ontzenuwen in dit boek. Dus komen tal van thema’s aan bod om te laten zien waar zoal in geloofd wordt en hoe we onze vrijheid stelselmatig dwarsbomen ook al zeggen we deze te zoeken. Het laat ook zien dat werkelijk in het proces van ontmanteling zitten totaal anders is dan wat we ons er graag bij voorstellen, en dat het niet zo leuk is om echt diepgaand bewust te worden. Voorwaar geen kattenpis. In veel van mijn artikelen en columns ben ik al duidelijk en tamelijk scherp geweest over allerlei waanideeën, in Rozengeur & Prikkeldraad wind ik er ook geen doekjes om. Het gaat immers om waarheid, niet om het verkopen van populaire sussertjes, troost praatjes en het-komt-wel-goed-allemaal-slaap-liedjes en andere onwaarachtigheden waar vele moderne zoekers mee behept zijn.

Thema’s zijn onder meer: open inrichting, het virus (je hebt het of niet), de juiste houding, wat is verlichting?, slavernij, de gevangenis, de waan van persoonlijke perfectie, wat je gelooft is wat je krijgt, ‘normale’ relaties?, echt onderzoek, misvattingen, de juiste houding en meer!

Heruitgave van De vreugde van verlichting, nu bij bol.com


De_vreugde_van_verlichting
Omdat er regelmatig vraag naar bleef, maar het boek was uitverkocht, heb ik Ankh-Hermes gevraagd of ze het tekst bestand nog hadden en gelukkig bleken ze in staat het snel te vinden! Kasia heeft het bewerkt en gedigitaliseerd zodat De vreugde van verlichting (uit 2000) weer beschikbaar komt.
De tekst is trouwens onveranderd gelaten ook al zou ik wellicht sommige dingen nu anders benaderen of uitdrukken, een paar opmerkingen vooraf zijn wel toegevoegd. De layout moest min of meer opnieuw worden gemaakt.
Hoe dan ook, alvast veel helderheid en leesplezier gewenst!
Hopelijk kan een nieuwe generatie zoekers er hun voordeel mee doen, en wat zeepbellen doorprikken.

Vanaf nu is de paperback editie (ISBN 9789402114188) verkrijgbaar bij bol.com, de e-book versie (ISBN 9789402114256) zal bij allerlei online boekwinkels te koop zijn, dus ook bij bol.
Ook van Terwijl de merel zingt is nu een e-book versie te bestellen!

Reactie van een lezer over de heruitgave van De vreugde van verlichting:

Hi Hans,
Wat een geweldig boek.
Precies wat ik nodig heb, op het moment dat ik het nodig heb.
Als of je dat in 1999 al wist en het voor mij schreef.
BEDANKT MAN.

Satsang Hoe zit het met jezelf?

Satsang Hoe zit het met jezelf?Dit boek is een bloemlezing van satsangs gehouden door Douwe Tiemersma. Bijeenkomsten waarin hij als advaitaleraar de kern van het advaita inzicht doorgeeft. De satsangs beginnen met een inleidende meditatie, gevolgd door de mogelijkheid vragen te stellen en Douwe’s antwoorden. Zijn teksten, audio-opnamen en YouTubefilmpjes, zijn terug te vinden op: www.advaitacentrum.nl. Satsang fragment (PDF)

De non-dualistische visie staat centraal in de traditie van de Advaita Vedanta, die teruggaat op de Upanishaden (8e eeuw v. Chr.). Een van de grootste advaitaleraren in de vorige eeuw was Shri Nisargadatta Maharaj. Douwe Tiemersma had het voorrecht niet alleen hem te ontmoeten in Bombay, maar ontving ook zijn inwijding van hem. Dit is zondermeer van grote betekenis geweest en sinds 1980 hield hij dan ook zelf wekelijkse advaita-gesprekken, retraites en cursussen.

Zijn telkens terugkerende thema was: openheid, en wel in meest radicale zin, met de steeds opnieuw terugkerende vraag: hoe zit het met jezelf? De voortdurende nadruk op zelfmeditatie en het belang van het samengaan van inzicht en het leven in de praktische wereld, stonden hierin centraal.

Douwe Tiemersma (1945-2013) was biologiedocent aan Pedagogische Academies en daarna docent wijsgerige antropologie en interculturele filosofie aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij ook op symposia de advaita belichtte. Hij gaf sinds de jaren '70 yoga en meditatie. In de benadering van zijn lessen legde hij een steeds duidelijker accent op de Advaita Vedanta. Zijn activiteiten resulteerden in 2000 in de oprichting van het Advaita Centrum in Gouda. Daarnaast schreef hij vele boeken en talrijke artikelen voor onder meer het tijdschrift Inzicht, waarvan hij medeoprichter en eindredacteur was. Douwe schreef ook het Voorwoord in “I AM THAT” van Nisargadatta.

"Douwe Tiemersma verbond op unieke wijze spirituele praktijk met filosofische reflectie”, dr. Bruno Nagel (SCFA).

De onderwijstraditie van Advaita Vedanta

onderwijstraditie van VedantaVele moderne academici en spirituele leraren presenteren Advaita Vedanta als een filosofische stroming. Volgens hen is Vedanta een theorie en krijg je door praktische toepassing de ervaring van eenheid. In dit boekje laat Swami Dayananda zien wat er onjuist is aan deze en andere moderne opvattingen, en maakt hij tegelijkertijd duidelijk wat traditionele Advaita Vedanta is.

Swami Dayananda stelt dat de onderwijstraditie van Vedanta net zo belangrijk is als haar visie van eenheid, omdat de visie volledig afhangt van de methode van lesgeven. Je hebt een leraar nodig die weet hoe hij of zij de woorden van Vedanta moet hanteren om de eenheid van het individu en het geheel te ontvouwen. Anders zul je de visie van Vedanta mislopen.

Swami Dayananda Saraswati (1930) is een zeer gerespecteerde Vedanta-leraar en Sanskrietgeleerde in de traditie van Adi Shankara. Hij onderwijst Advaita Vedanta al meer dan vijftig jaar in India en over de hele wereld sinds 1976. Als geen ander weet hij de traditionele Vedanta helder en toegankelijk te maken voor een breed publiek. Swami Dayananda leidt enkele bloeiende studiecentra voor Vedanta en Sanskriet in India en in de Verenigde Staten.

8,95 euro
34 blz. Paperback
ISBN: 9789078555209
Verkrijgbaar via www.viveki.nl/webshop en in de boekhandel.

Meester Cheng

Meester ChengNu beschikbaar en te bestellen via www.meestercheng.nl:

Meester Cheng, Vingerwijzingen naar de Maan in de Hemel
Deel I: Het open geheim van de Oorspronkelijke Geest
Auteur: Oude Cheng/Randolph
Uitgever: Spa uitgevers
ISBN: 9789089320315

Het open geheim van verlichting…
De Boeddha ontdekte het in India, Lao Tse in China, Jezus in Judea en de Oude Cheng in…


Meester Cheng wordt door de abt van een afgelegen Boeddhistisch klooster hoog in de bergen uitgenodigd om de voltallige kloostergemeenschap toe te spreken. Direct, humoristisch en gepassioneerd verwijst de Oude Cheng naar de realisatie van de Oorspronkelijke Geest, ook wel verlichting genoemd. In zijn onvoorwaardelijke benadering spaart hij niets en niemand. Nadat hij het klooster op zijn grondvesten heeft doen schudden, pakt hij zijn biezen en verdwijnt.

Dit eerste deel van twee uitgaven over Meester Cheng, is een vrije bewerking van een eeuwenoude tekst. Alexander Smit, Nederlands meest bekende spirituele leraar (1948 - 1998), vertelde over de herkomst van de Oude Cheng het volgende: “Een Fransman kreeg in de vijftiger jaren in het voormalige Indo-China een manu- script van een Boeddhistische monnik. Hij liet alles in het Frans vertalen en tot zijn verbijstering kwam deze Zen (Ch’an) tekst over de Oude Cheng te voorschijn.” In 1985 gaf Wolter Keers, die Advaita Vedanta in Nederland introduceerde, de tekst aan Alexander. Zij waren er beiden verrukt over, want “Wat uit de tekst sprak, was vrijheid, stoutmoedigheid en vóór alles directheid…”

Meester ChengMeester Cheng, Vingerwijzingen voorbij de Zon en de Hemel
Deel 2: Vrijheid voorbij verlichting Auteur: Randolph Uitgever: Spa uitgevers ISBN: 9789089320346
De Oude Cheng, die in deel I een boeddhistisch klooster volledig op zijn grondvesten deed schudden, verschijnt na vele jaren onverwachts om één van de ontwaakte monniken verder te begeleiden. Inmiddels uit het klooster getreden, is deze monnik nu vader van vier kinderen. Hoewel de realisatie van eenheid en verlichting worden gezien als het eind van de spirituele zoektocht, toont Cheng hem dat de uiteindelijke Realiteit daar ver aan voorbij gaat! Daarom is dit een ‘vindtocht’ voorbij de laatste valkuilen, spiegelsferen en mystificaties van een stuiptrekkende ‘terminale’ mind. Met Meester Cheng krijgt het stille stralende Hart een directe, kristalheldere stem. Hij prikt door alle onechtheden en gekopieerde ‘waarheden’ heen en verwijst onomwonden en rechtstreeks naar de ultieme Werkelijkheid!

Met zijn rigoureuze en onconventionele aanpak, past Meester Cheng volledig in de traditie van Sri Nisargadatta Maharaj en Alexander Smit. Zijn vingerwijzingen tonen de essentie van Advaita Vedanta, Satsang en Zen. Dit boekje is dan ook voor diegenen die naar totale Bevrijding verlangen en werkelijk bereid zijn de eenheid met God op te geven om volledig op te gaan in het Goddelijke...

Meester Cheng is ook op Facebook te vinden!

Movie “NON-DUALITY - LIFE AS IT IS”
Available 1st June 2011 – For TRAILER click

http://www.acadun.com/en/Dr.%20Shankar/news/news%202011/2011_05_news.doc/2011_05_news-1.jpg

Humans perceive their daily life in the world as a reality. This is due to the belief of cause and effect. This belief creates thoughts of actions, which convince man that his day is filled with events and situations. Conclusions about these make way for emotions, which include feelings, such as misery and the quest for happiness, that man experiences. This documentary, based on the books written by Dr. Vijai S. Shankar, crosses the boundaries of mind by stripping away beginnings and endings and the concept of time, thereby exposing the reality of doership as illusory. The documentary unveils time and reality for what they really are, which is an optical and auditory illusion of light and sound.

JanKees Vergouw - Buiten Kijf

Buiten KijfDe merkwaardige vergissing jezelf aan te zien voor een iemand, is noodgedwongen de drijfveer om te zoeken naar geluk, vrede of verlichting. Maar wat je onafgebroken in heldere eenvoud bent daarentegen, kan niet verkregen worden. In het 'Zien' dat dit absoluut zo is, verdwijnt het zoeken.

Op eenvoudige en vaak paradoxale wijze wordt in dit boek de persoon, het belangrijkste in je leven, genadeloos aan de kaak gesteld. En wat blijft er dan van jou over? Een vrijheid van ongekende schoonheid!!
Jan Willem van Oerledonk

Bestel hier

 
zonnebloem.jpg