Englishnederlands

Andreas Müller - Satsang agenda

website: www.thetimelesswonder.com

datum locatie Tijd Informatie
zaterdag 10 december Amsterdam
De Roos,
P.C. Hooftstraat 183
13.30 - 17:30 Cees Leerdam
e-mail 06-40115229
zondag 11 december Amsterdam
De Roos,
P.C. Hooftstraat 183
13.30  - 17:30 Cees Leerdam
e-mail 06-40115229

 

 

De Roos (filosofenkamer),
P.C. Hooftstraat 183,
1071 BW Amsterdam

this time not on Friday!
10 december 2022   13:30 - 17:30   Saturday
11 december 2022   13:30 - 17:30   Sunday
The meetings can be attained separately. Registration is not required.

For information:
Cees Leerdam
ceesleerdam@hotmail.com
06-40115229

Recommended donation: Sat.: €45 / Sun.: €45

 

“There is nothing to achieve or to lose, because what is is naturally coherent and perfect. Everything is exactly what it is.”

The message of The Timeless Wonder offers neither support nor help to the apparent seeker. It is neither a philosophy nor a teaching that one can follow. It recognizes neither the need nor the possibility of a personal search. There is neither a seeker nor someone who finds.

In the talks, Andreas points to natural reality, which is no-thing. He has no goal and follows no tradition. What is is the natural reality, which is both love and freedom. It is nothing more than what appears to be happening.

'Liberation is not another experience within the 'I am'-experience, but rather the sudden and causeless death of 'I am'. Seen from the 'I', it is nothing else than death. However, the surprise is that in dying nothing dies. There is nothing alive that could die. 'I am', presence, awareness turn out to be unreal - what dies never lived. What remains, is no-thing as that which apparently happens. Free of search and free of necessity. That is the miracle.' - Andreas in March 2018


Vrijheid - Múller Vrijheid - Andreas Müller

Over het leven en sterven van een hersenschim.

De verrassing is: in de dood sterft helemaal niets. Hoe dramatisch de dood ook kan lijken vanuit het standpunt van de schijnbaar levende, zo onbeduidend is hij als het gebeurt. Het is niets. Er is namelijk net zo min iemand die leeft, als iemand die sterft. Het complete drama van degene die leeft om zich door het leven heen te vechten, om eindelijk te ontdekken, eindelijk aan te komen, eindelijk te slagen - niets anders dan een droom. Opgelost. Ofwel luid en schel, of zacht en stil - wat blijft, is dat, wat alles is. Wat blijft, is het onbekende. Wat blijft is Zelf, dat onkenbaar is.

"Bevrijding, zoals die hier ter sprake komt, is je dood - de dood van de ervaring 'iemand' te zijn. Het lijkt op de laatste uitademing; het is altijd ontspannen.
Tot op dat moment kan het van alles zijn: strijd, overgave, acceptatie, afwisseling daar tussen, verdringing. Zelfs bij de laatste inademing veronderstelt het schijnbare ik nog de laatste uitademing te zullen overleven en daardoor naar het volgende moment te worden geleid. Maar dat is niet zo, er leeft namelijk niemand. In de uitademing lost degene die tot dat moment overleefde op, ook al is het geen werkelijke dood. Hij lost op in de klaarblijkelijke helderheid van zijn verslaving aan illusie. Er was niemand in leven, en plotseling kan er ook niemand sterven. 'Ik ben' is een fantasie. Dat er iets kan sterven, hoort bij deze ervaring. Wat blijft, is dat wat is: schijnbaar bewustzijn zonder iemand die bewust is. Schijnbaar leven, zonder iemand die ervaart.
Wat blijft is dat wat is, onkenbaar, niet uit te leggen en te onderzoeken, niet in beweging, noch stilstaand, niet hier noch daar, niet iets, noch niets. Wat blijft is niet-iets."

Meer info: www.thetimelesswonder.com/books/?lang=en

Direct bestellen: www.bol.com/nl/f/vrijheid/9200000103755892/


andreas.jpg