Englishnederlands

Jan van Delden - Satsang agenda

website: www.janvandelden.org

datum locatie tijd informatie
ma 10 jul 2023 – vr 14 jul 2023 Sablou, Frankrijk 5-daagse website
ma 11 sep 2023 – vr 15 sep 2023 Sablou, Frankrijk 5-daagse website

 

Jan komt sinds meer dan 3 jaar weer naar Nederland ! Samen met Gertrude zal Jan op 15 en 16 april aanstaande te Mierlo NB aanwezig zijn voor een ontmoeting. Een week later op 22 en 23 april in Bergen NH en tenslotte op 29 april nog ´ns in Amersfoort, de laatste keer tijdens deze ronde van Nederland.
Je bent van harte welkom bij een of meerdere van deze ontmoetingen. Aanmelden kan via JannekeErZijn@gmail.nl.  De aanvullende info vind je tevens op de website.

Over de edities:
Mierlo – thema: Het grote geheim van bevrijding is; we doen het ons zelf aan!
Betekent dit dan dat ik toch schuldig ben? Neen!
Je blijft zoals je altijd al was, BENT en eeuwig blijft:
VRIJ en onveranderlijk schuldeloos.

Tijdens de levendige bijeenkomsten met Jan komt regelmatig het thema van de dood voorbij. Die lijkt zo echt, zo definitief ook, maar bestaat de dood eigenlijk wel? Jan: ‘Wijzelf zijn de poppenspeler die in de ‘A-stoel’ het script schrijft en zichzelf een droomwereld verbeeldt vol mensen die elkaar pijn doen en sterven. We kijken er als vormloze kennendheid/gewaarzijn slechts naar, want we zitten niet ín die droomfiguren.’ Dus is er een andere manier om naar elkaar, onszelf, de wereld te kijken.

Te midden van de mooie bosrijke omgeving van Mierlo, waar het prachtig wandelen is, ligt een bijzondere plek ‘de aardborst’ geheten. Er is plek voor maximaal 50 personen dus geef je tijdig op! Het is zeker de moeite waard om voor of na de lezing een wandeltocht te maken door de mooie bossen die dan in bloei zullen staan. Ook is het mogelijk om op de locatie zelf of in het dorp te overnachten. Kom je met het OV? Dan kun je met de trein naar Helmond en dan met de bus naar halte Mierlo Santheuvel. Vanaf daar is het een wandeling van iets minder dan 2 km.
Locatie: Aardborstweg 12
5731PS  Mierlo
www.deaardborst.nl
info@deaardborst.nl
In Mierlo: www.bbneeltjesoet.nl

Bergen – thema: Het geheim van bevrijding is, ik doe het mijzelf aan!
ACIM T27.VIII.10 Het geheim van de verlossing is slechts dit: dat jij dit jezelf aandoet. Wat de vorm van de aanval ook is, dit is nog steeds waar. Wie ook de rol van vijand of van aanvaller op zich neemt, dit is nog steeds de waarheid. Wat ook de oorzaak lijkt van enig leed of lijden dat je voelt, dit is nog steeds waar. Je zou namelijk helemaal niet reageren op figuren in een droom waarvan je wist dat je die droomde. Laat ze zo haatdragend en kwaadaardig zijn als ze maar zijn, ze kunnen geen effect op jou hebben, behalve wanneer jij naliet in te zien dat het jouw droom is.
T28.11.1 Het wonder doet niets. Al wat het doet is: het maakt ongedaan.

T28.II.7 Het wonder stelt vast dat je een droom droomt waarvan de inhoud niet waar is.
In Bergen zijn we op onze gebruikelijke locatie de ‘Vrije School’ te vinden. Er is plek voor 65 man.
Locatie: Adriaan Roland Holst School
Prins Hendriklaan 56-58
1862 EL  Bergen

Amersfoortthema: De Stilte Spreekt, mijn gedachten betekenen niets, dus laat alles precies zijn zoals het IS.   
Alleen de stille werkelijkheid is vrij van pijn. Niets kan mij pijn doen behalve het geloof in mijn gedachten.
Het verleden evenals de toekomst bestaat uit gedachten die ik NU heb. Bovendien is het verleden voorbij, niks meer aan te doen. De toekomst kan niet anders zijn dan zoals het NU beleefd wordt. Dus stop met streven naar wat je ten diepste verlangt. Laat je spelenderwijs en zacht omhullen door wat nu al IS.
ECIM les 49.4 Luister in diepe stilte {}Wees heel stil {} Verzink diep in de vrede die jou voorbij de uitzinnige, rumoerige gedachten, taferelen en geluiden van deze waanzinnige wereld wacht.
ECIM T28.II.7 Het wonder laat slechts zien dat het verleden voorbij is en wat werkelijk voorbij is heeft geen gevolgen meer.
In Amersfoort is er ruimte voor 40 personen.

Locatie: Vereniging Woonvorm van de toekomst
Hof der Toekomst 29
3823 HX  Amersfoort

Voor alle bijeenkomsten geldt: Ruimte beperkt dus van tevoren opgeven.
Prijs p.d. 35,- . Kom je het hele weekend dan 60,-

Zaal open om 12.45, start lezing 13.30 – einde 17.00 met pauze van 30 minuten. Koffie, thee en wat lekkers aanwezig.

Suizen in 2023
Tenslotte nog een mededeling over onze zomerse suisweken 2023.

Net als voorgaande jaren hebben we onze zomerse suisweken op het wonderschone Domaine du Sablou in de Dordogne op de agenda staan voor juli (10-14) en september (11-15). Echter ‘Sablou’ doet in het hoogseizoen een stapje terug qua service wat gevolgen heeft voor de gang van zaken zoals we die gewend zijn. Net als wij zijn ze blij dat we ook onze suisweek in juli weer op het Domaine doen maar daarvoor is dan wel een beetje hulp van de deelnemers nodig op huishoudelijk vlak (oa wordt verwacht rondom de maaltijden een handje te helpen).
 Wil je dit niet: kom dan in september.
In het naseizoen kan ‘Sablou’ samen met het vrijwilligersteam en kok weer de gebruikelijke service bieden. 

Interview door Patrick Kicken

jan-van-delden.jpg