Englishnederlands

Andreas Müller - Satsang agenda

website: www.thetimelesswonder.com

datum locatie Tijd Informatie
Zaterdag 5 october Amsterdam
De Roos,
P.C. Hooftstraat 183
13:30 - 17:15 Cees Leerdam
e-mail 06-40115229
Zondag 6 october Amsterdam
De Roos,
P.C. Hooftstraat 183
13:30 - 17:15 Cees Leerdam
e-mail 06-40115229

 

De Roos (De Blauwe Kamer),
P.C. Hooftstraat 183,
1071 BW Amsterdam

Contribution: Sat.: €50 / Sun.: €50
2 days €90
Language: English!
For more info: Cees Leerdam ceesleerdam@hotmail.com 06-40115229

Everything is naturally and beautifully itself. By being so, everything is absolutely realized already. However, there is neither someone becoming aware of that nor is there someone arriving in that. There is no liberation. There is no bondage. There are not many. There are not two. There is not even one.

The only thing that wants to live is the illusion of being a separate, living entity. This ‘I’ wants to live in order to find fulfillment. It wants to stay alive because it has the impression that it has not yet fully lived. This illusory ‘I’ lives under the assumption that there is still something to come: fulfillment, liberation, the long-awaited arrival. It wants to experience that all its efforts have been worthwhile. It does not want to die, not yet, because then all its efforts could have been in vain. And, yes, it was and is in vain.

In the talks, Andreas points to the natural reality which is no-thing. Nothing can be reached, because nothing is lost. Nothing has to be discovered, because nothing is hidden.


Vrijheid - Múller Vrijheid - Andreas Müller

Over het leven en sterven van een hersenschim.

De verrassing is: in de dood sterft helemaal niets. Hoe dramatisch de dood ook kan lijken vanuit het standpunt van de schijnbaar levende, zo onbeduidend is hij als het gebeurt. Het is niets. Er is namelijk net zo min iemand die leeft, als iemand die sterft. Het complete drama van degene die leeft om zich door het leven heen te vechten, om eindelijk te ontdekken, eindelijk aan te komen, eindelijk te slagen - niets anders dan een droom. Opgelost. Ofwel luid en schel, of zacht en stil - wat blijft, is dat, wat alles is. Wat blijft, is het onbekende. Wat blijft is Zelf, dat onkenbaar is.

"Bevrijding, zoals die hier ter sprake komt, is je dood - de dood van de ervaring 'iemand' te zijn. Het lijkt op de laatste uitademing; het is altijd ontspannen.
Tot op dat moment kan het van alles zijn: strijd, overgave, acceptatie, afwisseling daar tussen, verdringing. Zelfs bij de laatste inademing veronderstelt het schijnbare ik nog de laatste uitademing te zullen overleven en daardoor naar het volgende moment te worden geleid. Maar dat is niet zo, er leeft namelijk niemand. In de uitademing lost degene die tot dat moment overleefde op, ook al is het geen werkelijke dood. Hij lost op in de klaarblijkelijke helderheid van zijn verslaving aan illusie. Er was niemand in leven, en plotseling kan er ook niemand sterven. 'Ik ben' is een fantasie. Dat er iets kan sterven, hoort bij deze ervaring. Wat blijft, is dat wat is: schijnbaar bewustzijn zonder iemand die bewust is. Schijnbaar leven, zonder iemand die ervaart.
Wat blijft is dat wat is, onkenbaar, niet uit te leggen en te onderzoeken, niet in beweging, noch stilstaand, niet hier noch daar, niet iets, noch niets. Wat blijft is niet-iets."

Meer info: www.thetimelesswonder.com/books/?lang=en

Direct bestellen: www.bol.com/nl/f/vrijheid/9200000103755892/


andreas.jpg