Englishnederlands

Hans Laurentius - Satsang agenda

website: www.hanslaurentius.nl en www.youtube.com

datum locatie tijd info
05-07 juli Renkum
De Rijnkapel
Utrechtseweg 119
3-luik Niek Dekker e-mail
14 juli Utrecht
Prof. Ritzema Boslaan 84
14.00 - 16:30 Gerda van der Vlist email
04 augustus

Arnhem

Parkstraatkerk
Kastanjelaan 22e

14:00 - 16:30 Niek Dekker e-mail
08 september

Arnhem

Waalsekerk
Gasthuisstraat 1

14.00 - 16.30 Niek Dekker e-mail
27-29 september Drongen België
de Oude Abdij
Drongenplein 27 
All In Satsang Weekend Niek Dekker e-mail website
20 oktober

Utrecht
Prof. Ritzema Boslaan 84

14.00 - 16.30 uur Gerda van der Vlist email
01-03 november Renkum
De Rijnkapel
Utrechtseweg 119
3-luik Niek Dekker e-mail
01 december

Arnhem

Waalsekerk
Gasthuisstraat 1

14.00 - 16.30 uur Niek Dekker e-mail
08 december

Utrecht
Prof. Ritzema Boslaan 84

14.00 - 16.30 uur Gerda van der Vlist email
13-15 december Renkum
De Rijnkapel
Utrechtseweg 119
3-luik Niek Dekker e-mail

 

Meer info op www.hanslaurentius.nl
Voor individuele of info sessies mail: info@hanslaurentius.nl

Hans Laurentius op YouTube

Youtube video's van de satsang in Amsterdam van 6 april j.l.
Abonneer je en je blijft op de hoogte!
www.youtube.com/c/HansLaurentiusEvents

 

Interviews door Patrick Kicken
 

Aan de leiband, of je eigen pad?

Filosofische fragmenten over werkelijke individualiteit, Friedrich Nietzsche en andere zaken

AAN DE LEIBAND, OF JE EIGEN PADDit is een boek voor de enkeling. Of voor degene die enkeling kan of wenst te zijn. Het is dus geen boek voor de "veel-ling', de groepsmens, de massamens. Dus zal ik er wederom in slagen de verkoop van mijn werk laag te houden (grijns). Enkelingen of enkelingen in spé zijn immers lastiger te vinden en bereiken dan veel-lingen. Die zijn immers overal waar te nemen. Die beperkte verkoop of dat beperkte bereik is echter een "prijs' die ik graag betaal. Met meer water bij de wijn plus wat toegevoegde, verantwoorde zoetstoffen zou ik de oplage waarschijnlijk kunnen vergroten, maar zodoende zou ik wel een deel van mijn "ziel' verkopen. En de kans dat ik dat doe, is nihil. Maar als dit boek jou weet te vinden en je stimuleert of vitaliseert, is mijn vreugde des te groter. Waarom dit boek, zo snel na 'Een handvol scherven'? Nou, vanaf begin 2016 dienden zich in toenemende mate boeken bij me aan betreffende filosofie, psychologie, geschiedenis en maatschappij kritiek. En aangezien lezen en schrijven bij mij vaak samengaan én het plezierig is om te delen, is dit boek ontstaan. Zie www.hanslaurentius.nl voor meer info.

Olie op het vuur

Olie op het vuurDit boek is voor iedereen.
Die meer wil weten over spiritueel ontwaken. Over verwarring, identificatie en verandering. Met handreikingen, inzichten en observaties. Over wat er kan gebeuren en hoe ermee om te gaan. Het proces, het begin en het ‘er-zijn’. Over schijn-ontwaken, aannames ontmantelen, de goede vragen stellen en de juiste state of mind. Over acceptatie, overgave en helderheid, de spirituele krijger en de doorsnee mens. En over god, bewustzijn, onderzoek en meer.
Praktisch, beschouwend en to the point.
De essentie en de basics zijn beschikbaar in De vreugde van verlichting
Hoe bewust in-en uit te zoomen en doorvoelen staat in EHBO
Over misvattingen en zelfonderzoek gaat Rozengeur & Prikkeldraad
En dus, is het nu tijd voor:
Olie op het vuur – notities omtrent spiritueel ontwaken
Het boek is overigens via Brave New Books verschenen, en dus in paperback en e-book versie beschikbaar via Bol.com .
De papieren versie is tijdens satsang en sessies natuurlijk ook te koop. Paperback 164 pagina's - € 20,00 (dus gratis verzending!) - ebook €12,98.

Rozengeur & Prikkeldraad bij Samsara

R&P_omslag_339x221Het boek bevat een hoop scherven om illusies door te prikken of op zijn minst in beeld te krijgen. Er wordt zoals ik vaker heb gezegd tamelijk veel onzin verteld en geloofd over bevrijding, verlichting, mens-zijn en dergelijke, en dus wil ik er graag een aantal ontzenuwen in dit boek. Dus komen tal van thema’s aan bod om te laten zien waar zoal in geloofd wordt en hoe we onze vrijheid stelselmatig dwarsbomen ook al zeggen we deze te zoeken. Het laat ook zien dat werkelijk in het proces van ontmanteling zitten totaal anders is dan wat we ons er graag bij voorstellen, en dat het niet zo leuk is om echt diepgaand bewust te worden. Voorwaar geen kattenpis. In veel van mijn artikelen en columns ben ik al duidelijk en tamelijk scherp geweest over allerlei waanideeën, in Rozengeur & Prikkeldraad wind ik er ook geen doekjes om. Het gaat immers om waarheid, niet om het verkopen van populaire sussertjes, troost praatjes en het-komt-wel-goed-allemaal-slaap-liedjes en andere onwaarachtigheden waar vele moderne zoekers mee behept zijn.

Thema’s zijn onder meer: open inrichting, het virus (je hebt het of niet), de juiste houding, wat is verlichting?, slavernij, de gevangenis, de waan van persoonlijke perfectie, wat je gelooft is wat je krijgt, ‘normale’ relaties?, echt onderzoek, misvattingen, de juiste houding en meer!

hans-laurentius.jpg